divendres, 7 de novembre del 2008

Més Josep Piera

A Josep Piera li agrada dir que Gandia és la Salamanca de les lletres catalanes. No sé si té raó, però és possible que sí. La veritat és que ell i uns poc més s'hi van comprometre quan aquest esplendor invisible era poca cosa més que una utopia. Ell i uns pocs més es van treballar la llengua també, per trobar-li un ús possible -literari i estàndar- a partir d'allò que es parlava al carrer, a partir dels clàssics i a partir, també, de la descoberta als diccionaris. Per tot això, trobe més que merescut l'homenatge que se li fa i que aquest cap de setmana té, entre altres coses, els següents actes:

Divendres dia 7 inaugurarem l'exposició titulada JOSEP PIERA, LA PASSIÓ DE LES PARAULES, de la qual s'ha fet càrrec Víctor G. Labrado. Es tracta d'una mostra que pretén ubicar i relacionar Josep Piera amb el seu context vital i artístic. Lloc: Espai d'Art de la plaça del Prado de Gandia; hora: 20.00.

Dissabte dia 8, a les 19.00 i a la llibreria Ambra de Gandia (Av. d'Alacant, 12): presentació dels llibres Monodia de l'absència (traducció de l'inèdit castellà Monodia de la ausencia) i La sonrisa de la hierba y otros poemas (a partir de l'homònim català i d'una selecció d'altres textos). Els dos de l'editorial Denes. L'edició ha estat promoguda pel CEIC Alfons el Vell i patrocinada per l'AVL.Hi intervenen: Marc Granell (traductor de La sonrisa...); José Luis Falcó (prologuista de Monodia...) i Vicent Berenguer (editor).

1 comentari:

Anònim ha dit...

No puc imaginar-me la meva trajectòria com a lectora sense la presència a la meva vida de Piera. El vaig descobrir més o menys fa vuit anys i, què en puc dir? Pocs m'han colpit com ell. Tot un mestre. Imprescindible home de lletres per a una tradició literària que molts encara es neguen a creure que existeix.

Llarga vida al mestre Piera.