dimecres, 29 de febrer del 2012

UN NOU BESTIARI IL·LUSTRAT

Tot seguint amb una llarga tradició de bestiaris que imiten els llibres dels naturalistes del segle XIX, Joan Rubio -pintor que arriba a la literatura des de la reflexió- posa una pedra més en aquesta tradició de falsaris i literats que inventen animals per a reflexionar sobre el món, que citen autors inexistents per explicar coses pertinents.
És aquest un llibre a contramoda, d'aquells que produeixen plaer en la lectura i han estat cuinats a foc lent, amb uns dibuixos molt ben treballats, que provoquen que les paraules giren al seu voltant.
Un llibre per a tenir i guardar.
Per cert, avui dimecres 29 de febrer -la data no és gens casual, supose-, a les 20 hores en el Saló Noble de la Casa de Cultura de Xàtiva, es fa la presentació oficial.
- "Imatges del natural", Joan Rubio, Asociación Cultural Babilonia, 2012.
Si algú el vol aconseguir trobe que l'ha de demanar a la seua pàgina web, supose que mitjançant el contacte (no hi han afegit encara la publicació al seu catàleg).
Per obrir boca, vos deixe amb dues il·lustracions d'un llibre anterior del mateix autor, que funciona una mica com la prehistòria d'aquest darrer, on tant imatges com text han arribat a un punt de maduració òptim.