dimecres, 18 de març del 2009

Celebració dia de la poesia, dissabte 21

La Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya – Unescocat celebren el Dia Mundial de la Poesia Serà dissabte 21 de març
Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el pròxim 21 de març, la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya – Unescocat han organitzat una lectura de poemes descentralitzada, a una desena de poblacions de les terres de parla catalana (Manresa, Sitges, Cerdanyola, Barcelona, Tortosa, Figueres, Tarragona, Reus, Lleida, Torregrossa i València) a càrrec de poetes de cada població. Per saber-ne els detalls podeu veure el document annex.

També s’editarà un opuscle commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia amb un poema escrit expressament pel poeta de Menorca Ponç Pons en català i traduït a una vintena de llengües (amazic, anglès, àrab, castellà, francès, grec, hongarès, japonès, mandarí, mandinga, neerlandès, occità, quítxua, romanès, soninke, suec, tagal, ucraïnès, urdú i wòlof). Aquest opuscle serà distribuït massivament a partir del 21 de març a les àrees de servei de les autopistes gràcies a la col·laboració del Servei Català de Trànsit.

La celebració del Dia Mundial de la Poesia 2009 està impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes i Unescocat, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, i organitzada a través dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, que han buscat la complicitat dels corresponents centres UNESCO, del teixit associatiu.

En el cas de València, la lectura es fa amb la col·laboració de l'Aula de Poesia de la Universitat de València. Dissabte 21, 19.00 hores, Sala Matilde Salvador, Universitat Literària, carrer de la Nau, València.
on intervindran els poetes Marc Granell, Lluís Roda, Isabel Garcia Canet, Ramon Guillem, Begonya Pozo, Josep Lluís Roig, Vicent Berenguer, Quico Ramon, José Luis Falcó i Pedro Montealegre. S'hi llegiran poemes emblemàtics de la literatura universal i alguna de les versions, en aquest cas, del poema de Ponç Pons.
Per a la resta de llocs i autors:

http://www20.gencat.cat/docs/CulturaDepartament/ILC/Documents/Dossier%20de%20premsa%20Dia%20Mundial%20de%20la%20Poesia%202009.pdf