dimecres, 24 de febrer del 2010

poesia, música i +, aquest divendres a les comarques centrals valencianes

La vitalitat cultural (que no existeix oficialment perquè està feta en vernáculo i al marge de la cultura oficial) d’aquest país de vegades esclata en un munt d’activitats, malgrat no existir. En aquest cas totes són per al divendres que ve, 26 de febrer, a les comarques centrals valencianes, que són, per a qui no ho sàpiga, les comarques del nord d’Alacant i del sud de València. Un altre dia reflexionaré sobre el tema, apassionant, però indique a continuació algun dels actes:
Per a aquells que s’estimen la música, tant Òscar Briz com Hugo Mas són apostes segures. Potser l’Hugo és més desconegut, però no menys interessant. Si no el coneixeu, us endureu una bona sorpresa.
-Òsca Briz actua a Gandia, a l’Espai d’Art, (C/ Fundació Vicent Ferrer). Divendres 26 de febrer a les 20.30 h. Entrada lliure
-Hugo Mas en directe al Tirant de Cançó el divendres 26 de febrer a les 23:00 al Pub Cap i Cua (c/Corretgeria, 5) de Xàtiva
Hi ha dos actes també de poesia:
-A Pedreguer, a la Casa Municipal de Cultura, Maria Josep Escrivà farà un repàs de la seua trajectòria poètica acompanyada per la guitarrista Cristina Martí. El divendres 26 a les 20 hores.
-I al Casal Jaume I-Vall d'Albaida (Parc Mestre Ferrero 19-20 d’Ontinyent) tindrà lloc la Presentació dels llibres "Homèrides" de Vicent Penya i "Correspondència de Guerra" de Manel Alonso a les 20’30.

I de regal, l’Associació Cultural Centelles-Riusech d’Oliva fa la presentació del volum número 7 de la revista Cabdells, editada per dita associació. L’acte serà presentat per Josep Lluís Roig i tindrà lloc el divendres 26 de febrer a les 20’15 hores a la Biblioteca de Tamarit (C/ Tamarit, d’Oliva).
És una revista d’àmbit local que aposta per recuperar la memòria històrica a partir d’articles molt seriosos. Sense passat, es fa difícil d’imaginar un futur. I és gràcies a associacions com aquesta, a persones com aquestes, que puc imaginar un futur per a l’erosionat país on vivim.
Hi ha molt per triar i remenar. Molt i bo!