dimecres, 11 de gener de 2017

Presentació de quinze poemes inèdits d’Ausiàs March

Presentació de quinze poemes inèdits d’Ausiàs March
IEC, Carrer del Carme, 47,
Casa de la Misericòrdia,
08001 Barcelona.
A les 19’30.

Fragment d'una versió prosificada i actualitzada:
Bellesa de dona i de savi cor. I cavallers armats que siguen gentils. Cantar d’ocells i enraonar d’amor. Adornats llenys enmig d’un mar amb forts corrents i blanca neu descendir mentre apareix l’albada. [...] Tot això ho supera la bellesa de la meua dona. Tant com el cel és major que la terra.


I un fragment on apareix la notícia:

Un parell de mesos després, vaig rebre una invitació per a una presentació de quinze poemes inèdits d’Ausiàs March, a l’ IEC, Carrer del Carme, 47, Casa de la Misericòrdia, 08001 Barcelona. A les 19’30. L’interès em va poder.[...]
Mitja hora abans, a les 19, que ja hi era. L’edifici respirava pausa. Com un oasi al mig de la selva. Vaig passejar una mica pel jardí, pel pati. Em vaig passejar per la biblioteca... No esperava ben bé res. Però, en entrar, la sala era plena de gom a gom. Uns poemes atribuïbles a mossèn Ausiàs encara eren notícia.
L’acte va ser bonic. Jo m’havia assegut al fons, discretament. Però Constanzo em clissà, tot i que jo no me’n vaig adonar. Van fer tota la presentació, els parlaments. Van referir-se a la meua família. Com a agraïment i com a explicació. I, ja a la fi, va reclamar la meua presència. No crec ésser especialment vanitós, però els aplaudiments, l’interès, l’enveja de totes aquelles persones.
Entenc que era com una revolució. Que era una cosa fascinant, un d’aquells miracles. Hi ha coses que. Coses que coses que coses. L’atzar, en forma d’accident i de miracle.


(Fragments del llibre "Els peus gelats", Josep Lluís Roig, ed. Perifèric, Catarroja, 2016)