dilluns, 20 de maig del 2013

Aquest dijous, narrativa valenciana a Oliva

La publicitat diu:
Presentació de CENDRES DE TERNILS, una novel·la de Vicent Sanxis, ambientada en un poble fictici de la Ribera, que amb un to tragicòmic recrea esdeveniments quotidians esdevinguts en aquella comarca des del final de la Guerra Civil i fins a la pantanada de Tous. Una magnífica metàfora del procés sociopolític que ha viscut el País Valencià durant aquesta època.

S'hi comptara amb la col·laboració de Júlia Rodríguez, periodista i actriu aficionada, que oferirà una interpretació teatralitzada ben personal d'un fragment de la novel·la. Manel Arcos i Maria Josep Escrivà compartiran taula i conversa amb l'autor del llibre.

L'acte tindrà lloc a la Biblioteca de l'Envic (passeig de Gregori Maians, 36, en la continuació a la zona nova del passeig d'Oliva) DIJOUS 23 a les 20.15 hores.

CENDRES DE TERNILS està plantejada en un to irònic per reflectir el desconcert que provoquen les situacions tan absurdes i injustes que s’hi conten, esdevenint així una narració tragicòmica de la realitat quotidiana del poble de Ternils. Tanmateix, el lector o lectora observaran com, per sota de l’aparent comicitat, subjau el tarannà d’un poble que és força representatiu de la manera d’ésser dels valencians: perquè tant les històries com els protagonistes
són perfectament versemblants i extrapolables a tot el País Valencià.



I jo puc afirmar que després de llegir-te'l -pura tragicomèdia valenciana- et queda el regust aquell del poble que som i del que no serem. Una trista divertida interpretació de la nostra història.

3 comentaris:

Maria Josep Escrivà ha dit...

Gràcies per la col·laboració!

Narrador ha dit...

Tant de bo s'acomplisca el desig del "no serem", perquè ja veiem el que intenta ara el PP, tornar a revifar allò de la batalla de València, tot per recuperar els vots que sembla estan perdent en les enqüestes d'intenció de vot.

Josep Lluís Roig ha dit...

Jo sempre explique que les qüestions sentimentals són les més manipulables i en el cas valencià tenen TOT l'aparell de l'estat per a manipular els sentiments dels valencians.
Ens imposen el castellà pel nostre bé i s'atreveixen a furtar-nos l'ús de la llengua i l'educació perquè uns altres de més al nord o de dins la mar parlen sospitosament igual que nosaltres.
Sort que ara reformaran la llei d'ensenyament i ens explicaran què estem obligats a pensar els valencians.