dijous, 2 de maig del 2013

Aquest dissabte, a Gandia, "Carrer de pas"

Al Casal Jaume I de Gandia, el proper dissabte 4 de maig, a les 20 hores.

Octavi Monsonís, autor de la novel·la CARRER DE PAS, i JOAN NAVARRO parlaran del llibre i en llegiran fragments.




SOBRE L'AUTOR
Octavi Monsonís (Borriana, 1949) és llicenciat per la Universitat de València i ha fet de professor de Valencià a l’IES Lluís Vives d’aquesta ciutat. Ha traduït amb Joan Navarro Ossos de sípia d’Eugenio Montale, que va meréixer el Premi Cavall Verd de traducció de l’any 1989. Amb la narració Rotterdam, provisionalment (inèdita) va guanyar el VIIé Premi Ifac de Narrativa Curta de Calp l’any 2002. Aquell mateix any, amb el recull de narracions Solcs en l’aigua, publicat per l’editorial Brosquil, va guanyar el Premi de Puçol de narrativa en la seua XVIIIa edició. El 2003, el llibre de narracions Els déus esparracats va ser premiat als XI Premis Vila de Teulada de Narrativa Breu i va publicar-se a l’editorial Bromera.
Carrer de pas és la seua primera novel·la.

SINOPSI
CARRER DE PAS (Edicions de 1984) presenta com a personatge principal un home que ha perdut la memòria. De sobte, tot el que l’envolta li és estrany; llavors ho abandona tot, la família, el treball…, i comença de cap nou.
A més a més, també s’hi han perdut els sentiments i els nous que adquireix són la por, l’odi i la venjança sense que se senta culpable per dur aquests darrers a la pràctica.La pèrdua de memòria, doncs, transforma els éssers humans i, tal vegada, també, les societats atacades pel mal de l’amnèsia.