dimecres, 2 d’abril del 2008

Àngels Gregori i Maria Josep Escrivà

El dimecres 16 d'abril, Àngels Gregori i jo presentem els nostres llibres de poemes a l'Horiginal a les 20'30 (que seran mínim les 20'45), que és un bar que hi ha enfront de l'entrada del CCCB de BCN.
Als escriptors i escriptores de La Safor ens agrada pensar que vivim en una espècie d'oasi (sota la presió d'immobiliàries i turistes, sense recolzament oficial, però oasi, al cap i a la fi). Ho dic perquè darrerament hi ha hagut tot un seguit d'autors saforencs que han publicat. I, en el cas de la poesia, dues autores destacadíssimes: Maria Josep Escrivà i Àngels Gregori. Flors a casa i Llibre de les brandàlies, els dos a ed. 62.
M'agraden els dos llibres i tots dos són ben diferents. El de Maria Josep és més dens, hi transpua la densitat de la pena, la lluita contra l'embat del món on vivim. Una lluita que només té a favor les coses petites, que és on podem aferrar-nos.
El d'Àngels és pura força. Els temes són els de la joventut (vull dir els vint anys, no l'eterna joventut dels poetes de quaranta), les coses que li interessen i que ens fa arribar amb una intensitat que ens desperta.