dimarts, 22 d’abril del 2008

Presentació Pere Joan Martorell i Josep Lluís Roig


Llibre de les revelacions
de Pere Joan Martorell

&
El primer paradís
de Josep Lluís Roig


Dia: 24.04.08
Hora: 19.45
Lloc: Club Diario Levante
Adreça: C/ Traginers, 7. Polígon Vara de Quart. - VALÈNCIA

Presentació conjunta de les dues novel·les
i
conversa amb l'escriptor Josep Piera sobre les interferències entre la narrativa i la poesia.

Pere Joan Martorell (Lloseta, Mallorca, 1967) és psicòleg de professió, polític per compromís social -actualment és el director general de Cultura del Govern de les Illes Balears-- i escriptor per vocació. En aquesta novel·la se'ns presenta com a narrador de primera línia, posseïdor d’una admirable destresa i penetració en la construcció del relat i dels personatges que l’habiten. Llibre de les revelacions és la història d'un personatge singular que pateix en tensió progressiva la força de dues obsessions insuperables: l'ambigüitat sexual i la incertesa dels seus orígens. Una història que constitueix un exercici de novel·la psicològica magistral.

Josep Lluís Roig
(Oliva, La Safor, 1967) és escriptor, llicenciat en filologia i professor de Secundària, i fins ara el coneixíem principalment per la seva poeisa. A El primer paradís, la seva primera novel·la, proposa al lector d'acompanyar el protagonista des de les amargors d'una separació recent fins a l'enlluernament de la descoberta del Camerun, en un itinerari vital que no deixa de ser un retrat, tan fidedigne com incòmode, d'aquella part de nosaltres mateixos que sovint preferiríem postergar.

Josep Piera (Beniopa, La Safor, 1947) és poeta i narrador, i ha estat vicepresident de l'AELC i director de l'editorial Tres i Quatre, entre altres projectes i iniciatives culturals.