dilluns, 28 de febrer del 2011

Presentació de NADIR, de Lluís Roda



Presentació del llibre NADIR de LLUÍS RODA Dia: DIMECRES 2 de MARÇ (19:30) Lloc: CASA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA (Passeig de Russafa 11)

En l'hermenèutica del teu cos reconec el meu anorquisme.
Potser no és ambiciós qui et vol
I es conforma amb una infelicitat perdurable.
Perquè a qui has fet feliç?
Ni a tu mateixa, amor.
Insistir en el desistiment és perdre el temps.
Que ens hem guanyat el cel sols d'ignorar-lo.
I anorreats no som ningú sense l'altre.
I amb l'altre deixaríem de ser algú.
I, així, separats, tot resta clar.
I ningú no es confon.

Ni tu ni jo.

Lluís Roda, "Nadir", ed. Proa.

A mi m'agrada el poeta Lluís Roda. Pot agradar-te, molestar-te, desagradar-te o totes tres coses alhora però mai no et deixarà indiferent. Si busqueu un poeta valent i atrevit, aquest és Lluís. D'acord que justament això també provoca que els llibres siguen irregulars i de vegades tingues instints assassins cap al seu autor. Però també té uns encerts magnífics i t'obliga a replantejar-te moltes coses. No us el perdeu. Encara que a València justament el jugue el València-Barcelona eixa mateixa nit, sempre podeu gravar el partit o llegir-vos el llibre. Qualsevol de les opcions és la correcta.

2 comentaris:

P. Maró ha dit...

a mi Roda és dels poetes que més m'agraden; estic d'acord en que pot ser irregular. Per al meu gust té dos tons, un més experimental, frívol i humorístic; i un altre, com en aquest poema que cites, que s'apropa més a la confessió que pot resultar cursi, o s'aproxima a la cursileria perillosament, però el contingut sol ser més impactant o important (en aquest cas sembla que és una relació que es trenca).

Josep Lluís Roig ha dit...

Crec que tens raó, quan l'encerta és magnífic. I qui no arrisca no troba.