diumenge, 9 de setembre del 2012

Livraria Lello (Porto)

Falamos junto à luz. Lá fora a noite
Imóvel brilha sobre o mar parado.
À sombras das palavras o teu rosto
Em mim se inscreve como se durasse.

Sophia de Melo Breyner Andresen.


Parlem vora la llum. Allà fora la ni
immòbil brilla sobre el mar aturat.
A l'ombra de les paraules el teu rostre
en mi s'inscriu com si durara.
(Versió pròpia)

El poema correspon al llibre "Dual" i forma part de la secció d'homenatge a Ricardo Reis.

La llibreria Lello és un edifici modernista neogòtic que paga la pena de visitar. Pel que conten, algunes escenes de Harry Potter s'hi van gravar. La visita paga la pena, encara que en període de pluja de turistes (com jo mateix) s'omple molt de personal.
No estava permés de fer fotos a l'interior, de tota manera vaig fer allò que acostume a fer, a les llibreries: comprar llibres. Un d'obligat, el de Sophia, nascuda a Porto (el 1919) i que estudia a Lisboa.
Després, vam passejar pels voltants i em vaig trobar llibres de poesia fins i tot en una botiga de coses per a la llar-botiga de delicatessen.

2 comentaris:

Alegria De La Huerta ha dit...

Jo també hi vaig ser, sincerament, després de veure algunes imatges per la xarxa, me l'imaginava més gran. No recordava que no es poguessin fer fotografies, però no en vaig fer. Jo també vaig comprar tres llibres. El de 1000 receptes de bacallà per la família i un parell de poesia. Mensagem de Pessoa i Fenda acesa de José Efe.

Josep Lluís Roig ha dit...

Les recptes de ballà em sembla el contrapés necessari. I ja és interessant d'adonar-nos com ens enganyen les imatges: en foto sembla, efectivament més gran, més espectacular, potser. Però en directe té una mesura humana que a mi em va encantar!