dimecres, 18 de setembre del 2013

FESTA ESTELLÉS A OLIVA

Reprenem el curs amb una festa Estellés a Oliva, el 27 de setembre. La nota de premsa diu:

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, en col•laboració amb Saforíssims, Societat Literària, ha decidit sumar-se per primera vegada a les nombroses poblacions valencianes que celebren des de fa quatre anys la Festa Estellés, un recital poeticomusical, de caràcter popular, en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés(Burjassot, 1924 – València, 1993) i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l’efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.
Així, la I Festa Estellés d’Oliva tindrà lloc el divendres 27 de setembre, a partir de les 21 hores, al carrer de les Moreres, davant la Cripta de Santa Maria. A la lectura poètica, coordinada per Josep Lluís Roig i Joan Andreu Gascó, s’hi han sumat ja molts escriptors i poetes de la comarca. La regidora de Cultura, Rosanna Torres ha destacat, sobretot, “el tarannà popular de la Festa Estellés. Per això, convidem a la gent a participar-hi.
Poden enviar-nos dos poemes al correu: saforissims@saforissims.org per tal que puguem coordinar la lectura. No obstant això, en el mateix moment de l’acte també poden participar-hi. En aquest cas, es prega ser al lloc del recital amb mitja hora, com a mínim, d'antelació.
L’acte comptarà també amb l’actuació musical d’Enric Esteve.
En acabar, hi haurà un sopar popular d’entrepà al carrer. Només s'hi ha de portar l'entrepà.

Per la meua part, només afegir que estarem encantats de rebre com més gent millor.