dilluns, 24 de març del 2008

comencem amb Elies Barberà

Elies Barberà és un dels millors poetes en català en actiu que hi ha. Crec que algú ho havia de dir, entre tant d'anonimat i tant silenci i coses obviades. I el seu millor llibre és "Zoo", publicat per l'editorial Bromera. Si voleu pensar què és un terrorista suïcida us heu de llegir el poema de la p. 46 (que es diu, i això té collons, ANNUNCIAZIONE, DI LEONARDO).
La llàstima és que el llibre comença un poc embolicat, com si no sabera on vol anar a parar, però quan ho descobreix, acollona (tractant-se d'un autor, crec que ho podem dir així). Si algú vol buscar una mirada a aquest nostre món precipitat, en aquest llibre en pot trobar un bon tast.
Per cert, no hi busqueu poemes d'amor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I una xicoteta mostra:
PRIMERA POSTAL
els martells hidràulics. el basso continuum del motor en record de primitius tambors. el gas, natural. els núvols, parracs. el cable. les connexions. els gornxadors del benestar. els mercats. els productes. els supermercats. els microones. el menjar preparat. els ultracongelats. els pollastres sense ulls. els greixos saturats. el paper higiènic, doble cara d'afable tissue. els hipermercats. les barretes de cereals, enèrgiques. les begudes isotòniques. les bífidus, actius. el menjar macrobiòtic. els centres comercials. [...] els implants. les metamorfosis. el riure del doctor Moreau. la victòria del plàstic. els neons de la felicitat. el làtex dels preservatius. el reciclatge selectiu. la gran mentida.
Elies Barberà. Zoo, ed. Bromera.

No és el millor poema, però és clarificador dels temes!