dimecres, 26 de novembre del 2008

Activitats literàries diverses per a novembre, encara

Sembla que novembre és un mes d’un no parar. Per a acabar-lo dignament, hi ha, com a mínim, per a triar entre totes aquestes activitats:
*******
Divendres 28 al vespre Maria Josep Escrivà presentarà Atlas (Correspondència 2005-2007) de Joan Navarro realitzat amb el pintor Pere Salinas a la Biblioteca Tamarit d'Oliva (Carrer Tamarit, 4)
***********
Dissabte 29 de novembre
15 h CLUB DE LECTURA
L'home manuscrit de Manuel Baixauli
Proa. Premi Mallorca 2006.
Hi serà presenta l'autor del llibre.
4t pis del Casal
(a les 13.30 h, dinar a Tano Passeig amb Manuel Baixauli)
**************
Dijous 27 de novembre de 2008
20.00 h Jaume I i la cultura trobadoresca
A càrrec d’Albert Hauf, Universitat de València i Institut
d’Estudis Catalans
Casa de Cultura Marqués de González de Quirós
Pg. de les Germanies, 13
46700 Gandia

**************
Amigues, amics:
Tenim el plaer de comunicar-vos que, dintre el conjunt de les activitats que durant tot el mes de novembre estem dedicant a celebrar la llarga trajectòria literària de Josep Piera, el pròxim dijous 27 de novembre tindrà lloc, a Dénia, la presentació del núm. 35 de la revista L’Aiguadolç, que inclou el dossier «Josep Piera. 40 anys de vida literària», editada per l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta.
Hi intervindran:
Llúcia Signes, bibliotecària
Antoni Prats, director de la revista L'Aiguadolç
Maria Josep Escrivà, coordinadora del dossier
Josep Piera, escriptor

Lloc: Agència de lectura de Baix la mar de Dénia (ronda de les Muralles, s/n. Antic Institut de FP).
Hora: 20:30
Organitza: Departament de Cultura de l'Ajuntament de Dénia

«Vaig entendre també millor aquella colla d’escriptors que coneixem com a 'generació dels 70' i que cada vegada em sembla més que hem tractat, emparats en el dubtós encert de l’etiqueta, amb una displicència del tot impertinent. Dins del context valencià, la seua va ser una efervescència inusitada, sorgida quasi del no-res, i que va deixar un llegat sòlid: bona part del que se sosté en matèria cultural i en català, a hores d’ara, al País Valencià, els ho devem. Cert que de vegades van estirar el braç deu pams més que la mànega. No ho és menys que la seua voluntat de posar al dia aquesta terra i traure-la d’una vegada del seu erm ensopiment provincià va ser una aposta tan encertada com intrèpida, i que, en conjunt, es van meréixer un país molt més receptiu que el que els va tocar en sort. Sens dubte, Josep Piera, amb el seu cap ple de cançons pop, estrelles de cel·luloide, ecos morescos, versos avantguardistes i pel·lícules franceses, va ser un dels adalils més tenaços i efectius d’aquesta empresa».
(Enric Sòria, «Una feliç sorpresa», L'Aiguadolç, núm. 35)

*********************

Manel Marí i Vicent Penya a "Escriptors al terrat"
Els autors llegiran els seus textos a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània

Els escriptors Manel Marí i Vicent Penya seran els convidats d'una nova cita amb "Escriptors al Terrat", una lectura de textos que es realitzarà a l'Edifici El Segle de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València (carrer de Sant Ferran, 12) el proper dijous, 27 de novembre, a les 19.30 hores. El cicle està organitzat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i reuneix sempre dos escriptors que parlen de les seves respectives obres.