dimarts, 4 de maig del 2010

A deslloc

Joan Navarro torna a estar en plena forma. Fa poc va publicar "Atlas (Correspondència 2005-2007)" a Tàndem, un llibre magnífic i també bellíssim físicamnet, perquè establia un diàleg poema-pintura entre Joan Navarro i Pere Salinas.
Ara acaba de traure "A deslloc", a la col·lecció de poesia edicions de la guerra, editorial Denes.
I és ell, amb els seus poemes d'un únic -llarg- vers (allò que alguns en deien prosa poètica, el seu amor pels mots i per la complexitat de dir i entendre el món. És ell que torna amb la vitalitat dels seus primers poemes als anys 70, del seu "Bardissa de foc" imprescindible.
Per a aquesta cultura curta de memòria, sembla que cal tornar a escriure per existir. Doncs Joan Navarro ha retornat. Ja no és un secret.
Com a exemple, un poema:
"Els camins de la por. La trama bosquetana del foc. L'enigma del fòsfor oxidat. Sota l'arcada de les turbines, els cossos lluminosos, la tensió de l'ala quieta, el vesc de la matèria sorda que es dilata, aquestes confuses mars de l'interior, el magma del basalt que somieja: L'eco del quitrà: La sintaxi de la pena."
Joan Navarro, "A deslloc", poesia de la guerra, editorial Denes.

4 comentaris:

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
anna g. ha dit...

Molt maco. Una bona recomanació, com sempre :)

Salutacions!

Josep Lluís Roig ha dit...

La veritat és que la setmana passada i l'anterior em vaig trobar am Joan unes quantes vegades i el molt .... no va ser per dir-me que havia guanyat!
Ara, el llibre d'ell que s'ha de tenir és el de dibuixos de Pere Salinas amb poemes de Joan Navarro que es diu "Atlas. Correspondència 2005-07" i que va publicar Tàndem. És un poc car, perquè és com un catàleg de pintura, però és espectacular.

Unknown ha dit...

Un títol suggeridor, i un llibre que no reservaré per a llegir a deshora. Salutacions.