dijous, 17 de juny de 2010

Fira de Fires Oliva 2010, actes literaris

Dissabte 19 de juny, a les 20'30 h., al Mercat d'Oliva (al carrer Mercat, molt lògicament) hi ha un recital de música i poesia. Hi intervindran María José Marrodan, Begonya Pozo, Alfons Navarret, Elena Escribano, Josep Lluís Roig, José V. Sala, Miquel Sanchis Poquet, Joan Andreu Gascó, Irene Verdú i Pau López Anquela, conjuntament amb el grup de vent ENTRAVESSATS. La idea és crear un espectacle dinàmic tot evitant l'escenari tradicional.

També dins dels actes de la Fira d'Oliva, es presentaran les dos últimes novetats d'Edicions del Bullent. Serà el diumenge dia 20, a partir de les 19h. al Mercat Municipal.

En primer lloc, presentarem per als més menuts Poemes al jardí, d'Irene Verdú amb il·lustracions de Noèlia Conca. Ens acompanyaran les autores, la regidora Rosanna Torres, i estarà amenitzat per Natalia i Felipe, que ens cantaran els poemes del llibre.

Seguidament (a les 20 h.), la novel·la per a adults El bes de l'aigua, d'Elvira Cambrils, amb la presència de l'autora, la regidora Rosanna Torres, i comptarem amb l'actuació de La Sonora del Maurà.


A continuació, vos adjuntem informació al voltant dels llibres:

Poemes al jardí, d'Irene Verdú. Il·lustracions de Noèlia ConcaQuin lloc millor que el jardí per a descobrir la poesia? Un lloc on el temps descansa, satisfet com la sargantana, per a després alçar el vol, lleuger com la marieta.

L’abella, les granotes, els teuladins i caragols, tots tenen els seus racons i els seus jocs, el seu poema.Irene Verdú va trobar un dia la poesia al seu jardí, la va regar, i amb molt de sol i afecte la va fer créixer. Aquest llibre n’és el fruit.

Noèlia Conca té una flor preciosa, la de la imaginació, i unes mans meravelloses que saben bé tenir cura d’ella.


Vols fer un tast del llibre? Polsa ací per veure el vídeo sobre el llibre en Youtube.

Dades del llibre:
Col. Cavallet de mar, 12
A partir de 5 anys
ISBN: 978-84-9904-16-5 - Preu: 5,95€
32 pàgs 16,5 x 19 cm


El bes de l'aigua, d'Elvira CambrilsSinopsi

L’interés per l’escriptora valenciana Maria Cambrils, defensora dels drets de les dones al primer terç del segle XX, constitueix el punt de partida d’una recerca que ajudarà a la protagonista de la novel·la a endinsar-se en la maduresa encarant les inseguretats personals en un món a la deriva. La resistència a la depredació urbanística del territori, el temor per la pèrdua de la identitat cultural, la complexa relació entre amor i sexe, la qüestió feminista i la literatura acompanyen la protagonista en el recorregut pels esdeveniments històrics d’un poble de la Marina Alta durant la Segona República. La riquesa humana dels personatges, rescatats de l’oblit, com el metge Guitart, Maria Cambrils, el ti Fernando Sena, Antonio Abad o Pepa Pons, construeix un calidoscopi de les inquietuds socials i polítiques d’una època marcada per la il·lusió a pesar de les adversitats.
L'autora

Elvira Cambrils (Pego, 1955), professora de filosofia, s’inicia en l’escriptura creativa amb relats breus per al programa Graffiti de Ràdio Lliure (1985-88). Segueix amb els escrits de divulgació filosòfica, cròniques de viatge i contes del programa Estirant el fil de Ràdio Municipal de Pego (2003-2006). L’any 2006, el llibre de relats Mira’m, Amor (2007) guanya el premi de narrativa Blai Bellver de Xàtiva. Amb El bes de l’aigua s’estrena com a novel·lista.

Cap comentari: