divendres, 10 de gener del 2014

MANEL ALONSO

Manel Alonso és un personatge atípic en el nostre circuit literari. Ell sempre s'ha definit com a poeta i jo personalment trobe que va encertar amb el seu to poètic a partir de "Com una òliba" (ed. Aguaclara, 2002). Aquell llibre em va sorprendre molt positivament. I així ha continuat. Podríem dir que ha madurat molt bé. El temps -o la vida- li ha donat un solatge
que arrodoneix els seus versos.
Però la primera obra seua que em va agradar molt fou una novel·la: "En el mar de les Antilles", on narra la guerra de Cuba d'una manera magnífica. Potser va passar desapercebuda, però de cap manera és una obra menor. Si algú pensa que Manel és un autor menor, que se la llija.
Perquè és cert que ha esta embolicat en alguns dels desastres més importants del món editorial valencià i que, indirectament, això ha provocat que publicara alguna cosa realment menor, però això no nega de cap manera els encerts.
Tot açò ho explique perquè fa uns mesos Onada editorial li publicà, amb el títol de "Cròniques des de l'infern", un recull d'articles periodístics d'opinió que ens mostren el Manel més combatiu. Crec que és un llibre molt addient per a llegir aquests temps vergonyosos que ens ha tocat viure als valencians.
Si algú vol parlar directament amb l'autor, és d'aquells que es mou. Les properes presentacions que té són:
16 de gener de 2014, a les 19,30 hores, a la biblioteca de Cocentaina, presentació de CRÒNIQUES DES DE L'INFERN.


17 de gener de 2014, a les 19 hores, a la Biblioteca de Gata de Gorgos (carrer La Bassa, s/n), presentació de CRÒNIQUES DES DE L'INFERN. Intervindrà Carles Mulet.


22 de gener de 2014, a les 19 hores, a la llibreria Babel de Castelló presentació del llibre CRÒNIQUES DES DE L'INFERN. Intervindrà Enric Nomdedéu